środa, 1 maja 2013

Czekoladowy Jeż




Bardzo prosty w wykonaniu, smaczny i cieszący oko. ;)

Składniki:
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka cukru
  • 3-4 łyżki kakao
  • 4 szklanki mleka w proszku
  • 1 paczka herbatników
  • orzechy
  • rodzynki, daktyle (wedle upodobań)
  • ryż preparowany

Wykonanie:

Margarynę, cukier, wodę i kakao rozpuścić i zagotować. Wystudzić.
Następnie dodać mleko w proszku, pokruszone herbatniki oraz bakalie w dowolnej ilości.
Wszystko dokładnie wymieszać. Odczekać chwilę, aż masa zacznie gęstnieć (można włożyć do lodówki)
Z gotowej masy uformować jeża. Kolce i oczy zrobić z ryżu preparowanego, nos z rodzynka.
Włożyć do lodówki do całkowitego zgęstnięcia.

Smacznego. ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz